Heerlijk eten BijBomans

Vierentwintig gasten zetten zich op dinsdagmiddag 3 juli om kwart over vijf aan tafel voor het maandelijkse diner verzorgd door de Kookgroep BijBomans.
De deuren van het paviljoen van de Tennisvereniging Rosmalen stonden open om de gasten te ontvangen en om de warmte binnen wat te temperen. Het geanimeerde gezelschap liet zich door de zomerse temperatuur niet van de wijs brengen en genoot zichtbaar van het heerlijks dat hen werd voorgezet. De keukenbrigade stond onder leiding van hoofdkok Jacques Verfaillie, die het menu had samengesteld. Het menu was volgens Jacques aangepast aan het warme weer. Als eerste gang werd gevulde portobello geserveerd. Het hoofdgerecht bestond uit kippendijfilet in kriekensaus met een kersenchutney en aardappel-knolselderijpuree. Het nagerecht was opgebouwd uit lange vingers met vanille-ijs, een caramelsaus, slagroom en een aardbeitje. Dit gerecht ontlokte een van de eters een luid “heerlijk!”. Hoewel de keuken qua temperatuur bijna even warm leek als de oven waarin diverse gerechten werden warm gehouden, draaide de keukenploeg als een geoliede machine. Het opdienen en afruimen verliep heel vlot en geen gast hoefde lang op zijn of haar gerecht te wachten. Het volgende diner is alweer op dinsdag 31 juli, en het is niet verwonderlijk dat de gastenlijst zich alweer snel aan het vullen is. Lees meer over Samen Eten BijBomans.

Wim Vegers


Geplaatst op: Zaterdag 07 juli 2018

Tags

Koken

Tags

Nieuws